• V školskej jedálni sa nebude variť

        • Vážení rodičia, milí študenti,

          oznamujeme Vám, že zo zdravotných dôvodov sa v utorok 20.9.2022 v školskej jedálni nebude variť.

          O ďalšom postupe Vás budeme informovať.

        • Akadémia veľkých diel

        • Aj v tomto školskom roku bude na GAB otvorený klub Akadémie veľkých diel. Ide o unikátny vzdelávací program zameraný na rozvoj charakteru, ktorý formuje hodnoty a postoje študentov. Stredoškolákom umožňuje spoznávať krásu a odkazy veľkých umeleckých diel, diskutovať o nich v malej skupine a tým rozvíjať kritické myslenie i vyjadrovacie schopnosti. Možnosť prihlásiť sa trvá do stredy 21.9.2022 u p. p. A. Nemešovej.

          Semináre Akadémie budú vždy v stredu od 14.15 do 15.45 hod. v Klubovni.

          Letak_Akademia.pdf​​​​​​​

        • Plenárna schôdza rodičovského združenia a triedne schôdze

        • Vážení rodičia,

          pozývame Vás na plenárnu schôdzu Rodičovského združenia pri Gymnáziu Antona Bernoláka v Senci, ktorá sa bude konať dňa 13. septembra 2022 o 17:00 hod. v priestoroch školskej jedálne.
          Po jej skončení sa uskutočnia triedne schôdze (cca od 18:00 hod.) v jednotlivých triedach s triednymi učiteľmi.

          Tešíme sa na Vašu účasť!

        • Začiatok školského roka 2022/2023

        • Milí študenti, vážení rodičia,

          nový školský rok otvoríme 5. septembra 2022 (pondelok) o 8:00 hod. na školskom dvore.
          Noví študenti (príma, I.A, I.B) pôjdu po slávnostnom otvorení na krátko so svojimi triednymi učiteľmi do tried, ostatní študenti odchádzajú po slávnostnom otvorení domov.

          Triedni učitelia: príma - Mgr. Alena Kohútová, I.A - Mgr. Anna Nemešová, Phd., I.B - Mgr. Ján Šimulčík.

          Podmienkou nástupu všetkých študentov do školy v tento deň je predloženie "Písomného vyhlásenia o bezpríznakovosti". Vyhlásenie je možné zaslať elektronicky cez EduPage najneskôr 4.9.2022 do 19:00 hod. alebo priniesť osobne vytlačené v pondelok ráno triednemu učiteľovi. Tlačivo: 24230.pdf

          V utorok 6.9.2022 začína vyučovanie pre všetky triedy o 7:30 hod.
          Triedy príma, I.A  a I.B budú mať do 12:00 hod. triednické hodiny, študenti si preberú aj učebnice.
          Ostatné triedy budú mať prvé 3 triednické hodiny a následne pokračujú vo vyučovaní podľa rozvrhu, ktorý bude zverejnený.

          Úprava zvonenia v školskom roku 2022/2023:
          1. hodina: 7:30 - 8:15 hod.
          2. hodina: 8:20 - 9:05 hod.
          3. hodina: 9:15 - 10:00 hod.
          4. hodina: 10:20 - 11:05 hod.
          5. hodina: 11:15 - 12:00 hod.
          6. hodina: 12:30 - 13:15 hod.
          7. hodina: 13:25 - 14:10 hod.
          8. hodina: 14:15 - 15:00 hod.

          Tešíme sa na Vás!

        • Posledný deň v škole

        • Bol dňom zhodnotenia školského roka. Dňom pochvál a diplomov. Dňom kvetov a slov vďaky. Rozlúčkou na dva mesiace so školou jej zamestnancami, pani kuchárkami, pani upratovačkami, pánom školníkom, pani vrátničkou, učiteľmi a spolužiakmi. Želáme vám krásne pohodové prázdniny oddychu.

        • Turnaj J. C. Maxwella

        • Tento školský rok ukončili druháci a sextania rok štúdia elektriny a magnetizmu absolvovaním Turnaja J. C. Maxwella. Museli správne vyriešiť niekoľko zadaní. Aj nesprávne riešenia boli riešeniami. Vďaka nim boli presmerovaní do slepých uličiek, kde získali nápovedu a mali sa vrátiť k nesplnenému zadaniu. Vďaka získaným indíciám zložili slovo/kľúč. Vďaka nemu sa dostali von z učebne fyziky. Členovia úspešných tímov získali titul J. C. Maxwella. Sexta 1. ročník Maxwellovho turnaja absolvovala v online aplikácii Escaperoom v menšej obmene s pomocou fyzikálnych appletov. Touto cestou ďakujeme kolegovi fyzikárovi L. Janigovi z Bilgymu C.S.Lewisa, ktorý turnaj vytvoril a súhlasil, aby sme ho s menšou úpravou preklopili do online priestoru.

        • Fyzikohranie

        • Posledný projekt na fyzike bol tak trošku výzvou. Zadanie bolo: vymyslieť a vyrobiť klasickú stolnú hru, najlepšie pohybovú. Keďže sme boli na konci učebnice, úlohou bolo do hry zahrnúť všetky učivá ročníka. Žiaci načreli do hlbín svojej kreativity a fantázie. Aj vďaka ich umeleckým sklonom vznikali "JoulePoly", "FyzAktivity", vedomostné hry, kde si mohli vybrať celok a podľa náročnosti otázku za daný počet bodov. Vznikli aj úplne nové hry s ich vlastnými pravidlami. Po ďalšie dve hodiny sme "len" testovali a hrali. Sekundania potvrdili, že takého opakovanie bolo zábavou.

      • Finále Olympiády kritického myslenia
        • Finále Olympiády kritického myslenia

        • Finálového dvojdňového turnaja sa v aule Fakulty sociálnych a ekonomických vied Univerzity Komenského v Bratislave zúčastnilo 38 najúspešnejších z celkového počtu 1884 riešiteľov a riešiteľok OKM. Na účastníkov a účastníčky finále čakal test mediálnej gramotnosti a argumentačné reči na tézu “Právo voliť by mal mať každý, kto dovŕši vek 15 rokov.” Prezentácie šiestich najlepších hodnotila po základnom kole odborná porota v zložení Emilia Sičáková-Beblavá, Janka Krescanko Dibáková, Veronika Hincová Frankovská, Peter Jančárik, Jakub Goda a Ondrej Schütz. Piatok poobede zaznelo vyhlásenie výsledkov. Tomáš Tereščák žiak 3.A, ktorý v Krajskom kole OKM získal 1. - 2. miesto sa vo Finále OKM umiestnil na 5. mieste. V argumentačnej reči mu bodovo patrí 1. miesto v tomto celoslovenskom finále. Gratulujeme.

        • Imatrikulácie

        • 24.6. sa v areáli AMFITEÁTER SENEC konali Imatrikulácie I.A a PRÍMY. Žiacka školská rada za významnej pomoci III.A a SEPTIMY prijala nových študentov do svojich radov prostredníctvom disciplín v duchu témy Harry Potter. Imatrikulované triedy predviedli bravúrny program a tanečné vystúpenia. Akciu využila ŽŠR a v mene všetkých študentov odmenila učiteľov diplomami za ich celoročnú prácu.

          Tento oneskorený variant imatrikulácií sme zvolili už druhý rok z dôvodu obmedzení a pandémie. Veríme, že budúci školský rok sa budú konať opäť v pôvodnom termíne do 17. novembra, Medzinárodného dňa študentstva.

          Ďakujeme mestu Senec a MsKS Senec za bezplatné poskytnutie priestorov. 

        • Vyhodnotenie súťaže Senecké pero

        • Srdečne gratulujeme našim študentom k oceneniu v mestskej súťaži Senecké pero:

          Lucii Kudelášovej /2. A/ za 1. miesto v kategórii próza,

          Mariánovi Kubíčkovi /2. A/ za 1. miesto v kategórii žurnalistický článok,

          Ivane Kriškovej /2. A/ za cenu Mestskej knižnice v Senci. 

        • Náboženská výtvarná súťaž

        • Tešíme sa z úspechu Barbory Čintalanovej  /kvinta/, ktorá sa v diecéznom kole náboženskej výtvarnej súťaže Biblia očami detí a mládeže umiestnila na 1. mieste. Téma súťažnej práce bola Obrátenie Šavla. Maľba natoľko zaujala odbornú porotu, že obrázok vybrala ako ilustráciu na diplomy pre všetky súťažné kategórie.

      • Ekologická olympiáda
        • Ekologická olympiáda

        • Naša žiačka Veronika Hamajová z kvarty sa v Ekologickej olympiáde, ktorú organizuje o. z. Pole pre celonárodný projekt Budúcnosť je zelená, umiestnila na krásnom 2. mieste zo 43 zapojených študentov Slovenska. Srdečne blahoželáme!

        • Prví absolventi Akadémie veľkých diel

        • Aj GAB už má svojich prvých úspešných absolventov vzdelávacieho programu Akadémia veľkých diel.
          Počas celého šk. roka sa stretávali na seminároch, aby spolu diskutovali, niekedy vášnivo polemizovali a tak prinášali svoje pohľady na veľké otázky, ktoré umenie vyvoláva. 

          "Ďakujem Lenke, Ele, Sofii, Veronike, Nine, Karle, Viktorovi a Adamovi za výnimočné spoločné chvíle, ktoré sme každý štvrtok spolu prežívali a boli aj pre mňa veľkým povzbudením v mojej práci." - Anna Nemešová

      • logo Amavet
        • 5. ročník Festivalu 4 živlov - AMAVET 2022

        • V atmosfére júnového Dňa detí, sa zišli v Bratislave mladí vedátori z celého Slovenska. Celkom 93 žiakov z 23 škôl z celého Slovenska prihlásilo do súťaže 56 vedátorských projektov. Šimon Gužela zo sekundy prišiel do súťaže s projektom Ohňové tornádo a Lucia Babicová a Ela Slašťanová s projektom Prečo je obloha modrá? Dievčatá získali Hlavnú cenu v kategórii Fyzika a Astronómia. Tento týždeň na hodinách inšpirujú našich žiakov pre nadchádzajúci ročnik Festivalu 4 živlov a Festivalu vedy a techniky, ktorý je určený pre stredoškolákov. Srdečne blahoželáme a ďakujeme!

        • "Čo bolo dnes v škole?"

        • Je jedna z prvých viet, ktorú vyslovíme, keď sa vrátime domov. Tí veľkí stručne všetko zhrnú do slova: "Nič". V tejto odpovedi sa dnes skrývalo:

          "Dnes sme si pre spolužiakov pripravili koncoročnú prezentáciu z jadrovej fyziky. Témou bola katastrofa v jadrovej elektrárni Černobyľ. Najväčšia katastrofa v histórii jadrových elektrární otriasla svetom v roku 1986 a je preberaná dodnes. Hlavnou ideou našej prezentácie bol dopad rádioaktivity v rôznych aspektoch. Poukázať na fakt, že unikajúca radiácia z výbuchu má doteraz vplyv na zdravie, prírodu, človeka, ale tiež ekonomiku, spoločnosť. Medzi  najaktuálnejšie informácie patrí nezmyselná operácia ruského vojska v lese  pri samotnej elektrárni, ktorá si vyžiadala ich prevoz do nemocníc. Taktiež obsadenie Záporožskej jadrovej elektrárne, ktorá je výkonom najväčšia na Ukrajine aj v Európe. Je to asi prvýkrát v histórii, kedy štát zaútočil na jadrový reaktor iného štátu. Aby prezentácia nebola iba formou obyčajnej nepútavej prednášky, bol priestor pre otázky a diskusiu. A na koniec sme si urobili kvíz, pri ktorom mohol každý žiak odpovedať pomocou svojho smartfónu. Víťazi boli ocenení - aj potleskom.

          Toto bolo dnes v škole!"

          Dávid Németh a Viktor Szimeth, III.A

        • RETRO Day

        • Posledný májový piatok sme sa na GAB vrátili v čase. Na výzvu Back to the 80´s zareagovala väčšina študentov i pedagógov, čím mimoriadne potešili  organizátorov. Mnohí prišli vo veľmi originálnych outfitoch a štýlovo upravení, takže celý deň to na chodbách hýrilo farbami a hlavne skvelou hudbou 80-tych rokov. Tá nenechala nikoho chladným, už od rána sa tancovalo a celá škola ožila fantastickou atmosférou. Prvý RETRO DAY na GABe sa vydaril!

      • Máj, lásky čas
        • Máj, lásky čas

        • Je to polrok, čo sme vďaka výzve "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok" potešili starké a starkých v domovoch dôchodcov. V máji, inšpirovaní výzvou "Máj, lásky čas - láska kvitne v každom veku", sme postavili na chodbu stolík s kytičkou a krabičkou na pozdravy. Tu počas prestávok začali vznikať prvé slová, vety, priania.

          Málokedy si uvedomíme, že karta sa nám obrátila. Teraz sme tu my, aby sme na nich mysleli, starali sa o nich. Boli im vďační za to, že sa o nás a našich rodičov starali, keď boli pri plnej sile a zdraví.

          Veríme, že sme dnes potešili a zmenili izbičky na rozkvitnuté lúky plné kvetov.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje